Acro Gymnastiek

SV De Lier biedt al jaren Acro Gymnastiek aan als discipline. Acro is een wedstrijdsport die met duo's of trio's
acrobatische elementen uitvoert in combinatie met gymnastische elementen. Een oefening duurt ongeveer 2,5 minuut en bevat balans en tempo elementen, individuele elementen en voldoet aan verschillende eisen. Daarnaast leent de sport zich ook uitstekend om demo's te geven.

De groepjes bestaan uit meiden van verschillende leeftijden, waardoor iedereen vanaf 7 jaar welkom is op de acro.
Er wordt 1 keer per week getraind op de vrijdagavond.
De eerste groep traint van 17.00 tot 18.00 en de tweede groep traint van 18.00 tot 20.00.
Er wordt voor getraind voor wedstrijden op D of E niveau.
Een wedstrijdoefening is een oefening op de vloer van ongeveer 2.5 minuut, waarbij balans, tempo en individuele elementen worden gedaan.
Onder deskundige leiding wordt er getraind in de Vreeloohal.

De acro is onder leiding van Laura en Nienke.