Gym promotie.

De KNGU heeft een 9-tal promotiefilmpjes gemaakt voor de verschillende disciplines van de gymsport.

-Turnen dames

Turnen is een wedstrijdsport. Dat betekent dat een jury de prestaties beoordeelt. In deze video wordt er uitgelegd wat turnen precies inhoud. Hoe vindt de beoordeling door de jury plaats en welke cijfers horen daarbij? Hoe komt het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand? Kortom, je kan zien waarom turnen zon leuke en toffe sport is om te beoefenen.

Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van het turnen.

-Turnen heren

Turnen is een wedstrijdsport. Dat betekent dat een jury de prestaties beoordeelt. In deze video wordt er uitgelegd wat turnen precies inhoud. Hoe vindt de beoordeling door de jury plaats en welke cijfers horen daarbij? Hoe komt het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand? Kortom, je kan zien waarom turnen zon leuke en toffe sport is om te beoefenen.

Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van het turnen.

-Trampolinespringen

Trampolinespringen is een wedstrijdsport. Dat betekent dat een jury de prestaties beoordeelt. In deze video
wordt er uitgelegd wat trampolinespringen precies inhoud. Hoe vindt de beoordeling door de jury plaats en welke cijfers horen daarbij? Hoe komt het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand? Kortom, je kan zien waarom trampolinespringen zon bijzondere en toffe sport is om te beoefenen.

Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van het Trampolinespringen.

-Ritmische gymnastiek

Ritmische gymnastiek is een wedstrijdsport. Dat betekent dat een jury de prestaties beoordeelt. In deze video
wordt er uitgelegd wat ritmische gymnastiek precies inhoud. Hoe vindt de beoordeling door de jury plaats en welke cijfers horen daarbij. Hoe komt het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand? Kortom, je kan zien waarom ritmische gym zon leuke en toffe sport is om te beoefenen.

Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van de Ritmische gymnastiek

-Rhnradturnen

Rhnradturnen is een wedstrijdsport. Dat betekent dat een jury de prestaties beoordeelt. In deze video
wordt er uitgelegd wat rhnradturnen precies inhoud. Hoe vindt de beoordeling door de jury plaats en welke cijfers horen daarbij. Hoe komt het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand? Kortom, je kan zien waarom rhnradturnen zon leuke, spectaculaire en toffe sport is om te beoefenen.
Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van Rhnradturnen

-Groepsspringen

Groepsspringen is een wedstrijdsport. Dat betekent dat een jury de prestaties beoordeelt. In deze video wordt er uitgelegd wat groepsspringen precies inhoud. Hoe vindt de beoordeling door de jury plaats en welke cijfers horen daarbij? Hoe komt het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand? Kortom, je kan zien waarom groepsspringen zon leuke en toffe sport is om te beoefenen.
Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van het groepsspringen

-Freerunning

Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk over obstakels beweegt. Hierdoor ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Het is geen wedstrijdsport. Bij Freerunning draait het om de 5-Fs:
- Fun
- Freedom
- Fitness
- Friendship
- Fulfilment

Freerunning leer je bij een gymclub waar je in een veilige omgeving traint. Daarna kun je ook buiten feerunnen waardoor je de omgeving ontdekt. Door creativiteit ontdek je nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Freerunning is voor iedereen!
In deze video 'Wat is freerunning?' wordt nog veel meer verteld over deze stoere sport.
Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van het freerunning.

-Dans (jazzdans, streetdance, Dance2Demo)

Dansen is lekker bewegen op muziek, individueel, als paar of als groep. De wedstrijdsport dans kent meerdere variaties. De KNGU biedt jazzdans en streetdance. Een jury beoordeelt de dansprestaties. In deze video wordt er uitgelegd  wat dansen is en hoe de beoordeling door de jury plaats vindt en welke cijfers daarbij horen. Ook laten we zien hoe het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand komt.
Naast het dansen in wedstrijdvorm kan er ook gedanst worden in de spotlights bij dance2demo. Hierin zijn alle dansstijlen toegestaan en staat de show centraal.

Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van dans.

-Acrobatische gymnastiek

Acrobatische gymnastiek is een wedstrijdsport. Dat betekent dat een jury de prestaties beoordeelt. In deze video
wordt er uitgelegd wat turnen acrogym precies inhoud. Hoe vindt de beoordeling door de jury plaats en welke cijfers horen daarbij? Hoe komt het puntentotaal tijdens een wedstrijd tot stand? Kortom, we laten je zien waarom acrogym zon leuke en toffe sport is om te beoefenen.

Klik hier voor een promotiefilmpje met de uitleg van Acrobatische gymnastiek.