Turnen bij SV De Lier.

Vanaf het begin dat je kan lopen mag je komen turnen.
Je begint dan bij de ouder en kind gym op de woensdag ochtend van 9.00 uur tot 10.00 uur of van 10.00 uur tot 11.00 uur onder leiding van Yoni en Annemarie.

Als je 3 ½ jaar bent mag je naar de kleutergym op de vrijdagmiddag van 15.45 uur tot 16.30 uur en daarna van 16.30 uur tot 17.15 uur onder leiding van Linda. Dit is voor meisjes en jongens.
Bij de kleutergym doe je veel leuke spelletjes.
Waaronder over een balk heen lopen, aan de ringen zwaaien, op de trampoline springen, in het wandrek klimmen en je leert natuurlijk al wat leuke turnkunstjes.

Voor de kinderen van 6 t/m 9 jaar is er op woensdag middag recreatie turnen. Hier leer je onder leiding van Marrie en Yvonne op alle toestellen leuke  en nieuwe onderdelen.

Vanaf 9 jaar ga je op dinsdag onder leiding van Linda turnen. Het turnen is hier  voor alle leeftijden.
Er is ook een groep vanaf 16 jaar, dit zijn voornamelijk oudere meiden die altijd meer hebben geturnd en nu nog lekker een uurtje willen trainen.

De recreatie meisjes turnen 1 uur per week, daarnaast mogen ze ook nog 1 uur trainen op het springuur en 2 uur extra trainen op zaterdag.
Het springuur is voor meisjes en jongens vanaf 7 jaar, ze leren hier op alle springtoestellen leuke onderdelen, zoals salto’s en flikflakken enz.

B selectie:

Naast de recreatie groepen hebben we ook de selectie. Om hier bij te kunnen komen wordt er gekeken naar talent en motivatie. Onze B selectie meiden trainen 3 uur in de week en vanaf januari gaan ze 1x per maand naar de turnhal. Onze B selectie meiden doen mee in de 4/5 en 6e divisie op regionaal niveau. De 4e divisie meiden mogen zelfs meedoen met wedstrijden in Zuid-Holland. De B selectie is onder leiding van Linda en Yvonne

A Selectie:

Om bij de A selectie te komen moet je eerst naar de voorselectie, na een proefperiode van 6 weken zit je echt op de selectie, hierbij word gekeken naar talent, lenigheid, kracht en motivatie.
De jongere meisjes van de A- selectie trainen 4 ½ uur en de oudere meiden 7 uur per week.
Vanaf januari 2015 gaat de A selectie iedere donderdag en 1x per maand op zondag.
naar de turnhal in Naaldwijk.
Zij doen mee op landelijk niveau in de 3e divisie. Dit betekent dat zij meedoen met Nederlandse Kampioenschappen over heel Nederland.
De A-selectie is onder leiding van Petra en Alysia.

Jongens Turnen

Bij s.v. De Lier is er Turnen voor jongens in alle leeftijden.
Bij het jongens turnen doen we oefeningen op verschillende toestellen.
Net als bij het turnen voor meisjes, zijn er oefeningen op de lange mat, sprong en rekstok.
Daarnaast zijn er ook oefeningen aan de ringen en brug gelijke liggers.
Soms oefenen we ook op voltige, maar dit is erg moeilijk. Ook wordt er getraind op springtoestellen zoals minitrampoline, met of zonder kast.
Om nieuwe elementen aan te leren gebruiken we regelmatig de grote trampoline en de tumbling baan.
Wij doen mee aan regionale wedstrijden, en één keer per jaar de onderlinge wedstrijd op onze s.v. De Lierdag in eigen dorp.